donderdag 5 juli 2012

Reeshof redt de Muze!!


Even zag het ernaar uit dat de onvolprezen Muzeconcerten voorgoed zouden verdwijnen in onze herinnering. Tot mijn schrik ontdekte ik dat er in onze beeldbank geen enkele foto zit waarmee we onze kinderen en kindskinderen kunnen tonen hoe gezellig en ontspannen deze zomeravondconcerten waren. Voor de thuisblijvers, de terugkomers en degenen die de vakantie nog tegoed hadden was het de plek van ontmoeting. Keuvelen, oude vrienden en bekenden tegenkomen, wijntje, biertje en muziek voor iedereen. Gratis! Nou ja de wijntjes en biertjes moest je de laatste jaren bij de bar kopen, maar dat kostte ons de kop dan ook weer niet.

Voorgoed voorbij, zelfs geen herinnering in het archief.

We zijn dan ook heel blij met de vier harde schijven van fotograaf Jan Beerendonk die het archief na zijn overlijden begin dit jaar van de familie heeft gekregen. Jan Beerendonk woonde in het centrum van het Hart van Brabant, bijna op het Pieter Vreedeplein. Hij was o.a. een fervent festivalbezoeker en dan had hij altijd zijn fototoestel in de aanslag: een enorme hoeveelheid kleurrijke foto's liet hij na. Aan ons de taak om daar een mooie selectie uit te maken die we gaan bewaren voor later. En ik kan alvast verklappen dat de herinnering aan de muzeconcerten gered is: in het archief van Jan Beerendonk trof ik een serie foto's aan van ontspannen, hangende, zittende, dansende, kletsende mensen in de tuin van de Universiteit van Tilburg. Een eerste selectie staat op Flickr.

En gelukkig: ook de Muzeconcerten zijn gered! Met dank aan de wijkraad Reeshof. Op dinsdagavonden in juli en augustus als vanouds: ontmoeten, chillen, lekker lui luisteren. Maar wel met een opdracht voor al onze bevriende fotografen: je mooiste foto's taggen (via Facebook, Flickr of Twitter) aan "Regionaal Archief Tilburg" en "kijkopTilburg".

Let op: dinsdag 10 juli is het eerste concert in het Reeshofpark. Moge de weergoden ons goed gezind zijn! En laat je inspireren door Jan Beerendonk.

Geen opmerkingen: