vrijdag 21 februari 2014

Vrijwilligers op bezoek bij het Nationaal Archief

Afgelopen woensdag, 19 februari, zijn de vrijwilligers van Regionaal Archief Tilburg op bezoek geweest bij het Nationaal Archief in Den Haag.
Het afronden van een grote klus was een mooie reden om er een dag op uit te gaan.
Enkele maanden geleden zijn namelijk de laatste namen uit de 347 Tilburgse Bevolkingsregisters ingevoerd in onze genealogische database.
Met veel interesse wordt de introductiefilm bekeken
Het bezoek ging van start met een film waarin het Nationaal Archief geïntroduceerd werd. Daarna volgde een excursie in de depots. De groep van 48 werd verdeeld over drie rondleiders die ieder over een verschillend onderwerp vertelden namelijk: Tweede Wereldoorlog, Democratie en Kaarten.

Uitleg in het depot
Bijzondere verhalen en stukken
De ervaren rondleiders vertelde boeiende verhalen en lieten interessante stukken zien.
Alle informatie kon een beetje bezinken tijdens de lunch maar daarna stond de tentoonstelling “Het Geheugenpaleis” op het programma. Deze tentoonstelling laat een aantal archiefstukken uit verschillende periodes zien met veel toegevoegde informatie over de tijd en plaats waar en de reden waarom het archiefstuk ontstaan is.
Al met al een leerzame dag maar ook met tijd om gezellig bij te kletsen als vrijwilligers onder elkaar.
Altijd wel een onderwerp voor een gesprek
Regionaal Archief Tilburg heeft een 70-tal vrijwilligers die er voor zorgen dat o.a. de genealogische database zo goed gevuld is. Op dit moment zijn we nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers uit het hele werkgebied die hier aan mee willen werken. Het invoeren van de gegevens kan ook vanuit thuis gedaan worden. Voor meer informatie klik hier.







 
   




Geen opmerkingen: